Aknu strogonovs
40 min
Ingredients
110g (85g cooked) Cūkas aknas
Replace
120g (1.2 vid.) Kartupeļi
Replace
5g (1 tējk.) Sviests (80-82% tauku)
Replace
120g (1.7 vid.) Burkāni
Replace
15g (0.6 ēd.k.) Skābais krējums (20% tauku)
Replace
35g (1 gab.) Sīpols (ja vēlas)
Replace
10g (0.5 gab.) Selerijas kāti
Replace
To season:SālsPipari
Method
- Sagrieziet aknas 4–5 cm garās strēmelēs, viegli apcepiet sviestā un pievienojiet sāli un piparus.
- Pievienojiet sīpolu šķēles un izkarsējiet.
- Pievienojiet strēmelītēs sagrieztus burkānus un seleriju.
- Pārlejiet ar ūdeni tā, lai trīs ceturtdaļas dārzeņu būt pārklāti.
- Pievienojiet estragonu, sautējiet zem vāka 15–20 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Pievienojiet skābo krējumu un garšvielas.
- Pasniedziet ar vārītiem kartupeļiem.